1 דקות קריאה
22 Jun
22Jun

לפלאפל יש יחסי ציבור גרועים מאד, בטח כשהוא נמכר בחנות, מטוגן בשמן תעשייתי ממוחזר וכנ"ל הצ'יפס שלידו.

אבל פלאפל ביתי יכול להיות מנת בריאות מזינה ומושלמת;

פלאפל ביתי מקמח מלא, בתוספת צ'יפס בהכנה ביתית + ירקות חיים וטחינה משומשום מלא, מהווה ארוחה בריאה האהובה על כל בני הבית, וקשה יהיה להם להרגיש ברכיבים הבריאים שלו...


החומרים (ל- 90 כדורי פלאפל):

1/2 ק"ג חומוס

2 פרוסות לחם מלא שרוי

2 כפיות גדושות שום כתוש

2 כוסות קמח מלא

2.5 כוסות מים + 1/2 כוס (להמסת הסודה לשתייה)

1 בצל בינוני

1.5 כפית סודה לשתייה

1 כף אבקת אפיה

3 כפיות מחוקות מלח

4 כפות כמון

1.5 כפיות פטרוזיליה מיובשת

1.5 כפיות עלי כוסברה מיובשים

1.5 כפיות קארי


אופן ההכנה:

השרי את החומוס במים רותחים במשך 48 שעות. (כדאי להחליף את המים פעם או פעמים). לתשומת לב: החומוס מתנפח לפחות כפול מגודלו ויש לשים מים בכלי המתאים. בררי ובדקי היטב.

טחני את החומוס פעמיים במטחנת בשר (אם אין לך, אפשר גם במעבד מזון), טחני את הלחם, הבצל והשום. 

המיסי את הסודה לשתייה במים והוסיפי לחומרים הטחונים. 

הוסיפי את שאר החומרים וערבבי היטב עד לקבלת עיסה.

בסיר קטן, חממי היטב שמן עמוק. צרי כדורים בידייך או במכשיר המיועד לכדורי פלאפל. החליקי לתוך השמן החם. כשהכדורים משחימים, הוציאי למגבת נייר הנתונה בתוך קערה (אפשר גם לאפות על נייר אפייה מצופה בשכבה של שמן, אם כי יצא פחות עסיסי).

עיסת הפלאפל וכן הכדורים המטוגנים נשמרים היטב במקפיא.



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.