פשטידת התפוחים של פרומי


1 דקות קריאה
28 Sep
28Sep

לא ברור לי מה ההבדל הגדול בין פשטידת תפוחים, לבין עוגת/ קרמבל תפוחים.

מי החליט שאת הראשונה מגישים ליד העוף, ואת השניה כמנה אחרונה?

בכל מקרה, המתכון הבא נקרא אצלינו פשטידה, למרות שאפשר בהחלט לעשות לו שינוי השם ולתייג אותו תחת הכותרת של 'מנה אחרונה'.

פשטידה מתוקה, עסיסית, ומשדרגת כל ארוחת חג.

אמא שלי עשתה למתכון הזה עליה מביקור בארה"ב אצל בת הדודה פרומי לפני למעלה משלושים שנה...

מאז הוא הספיק לעבור כמה וכמה ספרי מתכונים ביתיים, אבל שמור לו מקום של כבוד בסעודות משפחתיות.

במשך השנים, ועם המודעות לבריאות, עשינו לו שדרוג במעבר ממרגרינה לשמן. 

בנוסף אפשר להפחית מכמות הסוכר המקורית, ולהחליף את הקמח הלבן בבריא יותר, מכיוון שמדובר בקמח שמיועד רק לציפוי מלמעלה.


מה צריך?

לבסיס:

8 תפוחי גרנד גדולים

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

2 כפות מיץ לימון


לשכבת הפרורים:

1.25 כוס קמח

3/4 כוס שמן

1 כוס אגוזים טחונים

1/2 כוס סוכר

קורט מלח


ההכנה:

1. לקלף את התפוחים ולפרוס דק.

2. לערבב את חומרי הבסיס ולהניח בתבנית משומנת (שתי תבניות אינגליש קייק, כאן השתמשתי בארבע תבניות קטנות).

3. לערבב את מרכיבי הקרמבל וליצור גושי בצק מפוררים.

4. לפזר את פרורי הבצק על שכבת התפוחים.

לאפות כשעה במשך 180 מעלות (בתנור שלי שנוטה לשרוף בקלות, אני מכסה רוב הזמן, ומוציאה את הכיסוי ברבע שעה האחרונה).

מגישים במנה עיקרית ליד עוף ואורז, או במנה אחרונה ליד כדור גלידת וניל.

מתענגים!


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.