1 דקות קריאה
29 Nov
29Nov

חנוכה. חג השמן, הטיגון, המאכלים החלביים והקלוריות.

אי אפשר באמת להימנע ולדלג לגמרי על כל הלא - בריא בחג הזה, אבל אפשר לעדן, לאזן, לעשות טוב למערכת העיכול שלנו ועדיין להישאר עם טעם של עוד.

הנה כמה הצעות טעימות, מזינות שכולם יאהבו.


מאפינס ירקות וגבינות כ- 15 מאפינס גדולים

מאפינס טעימים מאוד, מזינים ומשביעים.
אפשר להכין מכוסמין או מכל קמח אחר.

החומרים:

1 בצל סגול

1 פלפל אדום

1פלפל צהוב

1 סלסילת פטריות טריות

150 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס

1 יוגורט טבעי

1 קוטג'

1/2 כוס חלב

4 כפות שמן זית

2 כוסות קמח כוסמין

שקית אבקת אפיה

מלח, פלפל שחור

פירורי לחם לציפוי

מעט שמן זית לטיגון הירקות

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל ומזהיבים במחבת עם מעט שמן זית.

2. קוצצים את הפלפלים ומוסיפים למחבת, חותכים את הפטריות לחצאי או רבעי פרוסות בהתאם לגודל הפטריה ומוסיפים למחבת. 

3. מטגנים במשך כמה דקות על אש בינונית גדולה ומערבבים מדי פעם. מורידים מהאש כשהירקות כמעט רכים לגמרי.

4. מערבבים בקערה את היוגורט, הקוטג', החלב, הבולגרית והשמן. מוסיפים את תכולת המחבת ומערבבים בעדינות.

5. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים רק עד שהתערובת כמעט אחידה. 

6. יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס עד 3/4 מגובה התבנית. מפזרים מלמעלה מעט פירורי לחם.

7. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ25-30 דקות.



לביבות מהירות של תירס, גבינה ובצל ירוק

למי שרוצה דווקא לביבות, מנה טעימה ומזינה שמכינים בסופר- סופר ספיד.

אפשר גם לאפות את הלביבות בחום גבוה ועל נייר אפיה משומן היטב, אך בכנות, את הלביבות האלה מתאים יותר לטגן. הכל בסדר. חנוכה.

החומרים לכ- 15 לביבות:

2 כוסות תירס קפוא או משומר

2 ביצים

2 כפות קמח

2 כפות פירורי לחם

1 כף שמן זית

2 גבעולי בצל ירוק

3-4 כפות גבינה מלוחה מפוררת

מלח

פלפל שחור

מעט צ'ילי יבש גרוס

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. אם התירס קפוא, שופכים עליו מים רותחים, ממתינים דקה-שתיים להפשרה ומסננים היטב. אם משתמשים בתירס משומר מסננים אותו היטב. 

2. מניחים בקערה את הביצים, הקמח, השמן, וחצי כוס תירס. טוחנים בעזרת בלנדר מקל לתערובת אחידה.

3. מוסיפים את שארית התירס, בצל ירוק קצוץ, פירורי לחם וגבינה מפוררת ומערבבים. מתבלים. נזהרים עם המלח כי הגבינה מלוחה.

4. מחממים מעט שמן לטיגון, יוצקים כפות של התערובת ומטגנים על אש בינונית-גבוהה כמה דקות מכל צד עד שהלביבות משחימות.

מעבירים לנייר סופג ומגישים.



קיש עלי סיגר ובטטה

קיש מהיר מ - 2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ.

הקיש הזה מתקבל לא רק טעים אלא גם מאוד יפה.
משתמשים בעלי סיגר קפואים שמשמשים כבצק, עליו יוצקים תערובת רויאל עשירה וזהו. אפיה של 20 דקות ומוכן.

עלי סיגר קונים בסופרים כשהם קפואים ולוקח להם דקה להפשיר. עלי סיגר כמעט ואינם מכילים שומן וקל מאוד להתעסק איתם.

הבטטות אמורות להיות קצוצות בערך כמו לסלט ירקות ישראלי, אפשר לעשות זאת על קרש חיתוך בעזרת סכין טובה אבל אני חותכת את הבטטה 5-6 חתיכות, מניחה במעבד מזון מצויד בסכין המתכת ובעזרת הפולסים (ולא בהפעלה רציפה!) קוצצת אותה בשניות לפיסות בערך בגודל הנ"ל.

במקום בטטה אפשר להשתמש בכמעט כל ירק שעולה בדעתם וגם בירקות עלים כמו עלי סלק או עלי תרד. בכל מקרה יש לבשל או לאפות את הירקות לפני אפיית הקיש. ירקות עלים חולטים במים רותחים, סוחטים וקוצצים.

החומרים:

10 עלי סיגר עגולים

2 בטטות בינוניות

2 גבעולי בצל ירוק העלים הירוקים בלבד

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

2 מיכלי יוגורט טבעי

4 כפות קמח

2 ביצים

2 שיני שום כתושות

4 כפות גבינה בולגרית מפוררת גס – לבחירה

4 כפות גבינה צהובה מגורדת – לבחירה

חופן צנוברים או גפרורי שקדים

מלח, פלפל שחור, שמן לריסוס


אופן ההכנה:

1. חותכים את הבטטה לקוביות בגודל של חצי ס"מ. (ראו הערה פרקטית בהקדמה למתכון). מניחים את הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מרססים עליה מעט שמן ואופים עד לריכוך והשחמה קלה. בגלל שהבטטה חתוכה קטן זה ייקח ממש מעט זמן.

2. טורפים בקערה שמנת מתוקה, יוגורט, קמח, ביצים, שום ובצל ירוק קצוץ דק. מוסיפים גבינות ומתבלים. מוסיפים את הבטטה האפויה.

3. מרפדים את התבניות בנייר אפיה ומרססים עליו מעט שמן. פורסים על כל תבנית ארבעה עלים כששולי העלה יוצאים קצת מגובה התבנית, והעלים מונחים בצורה חופפת אחד על השני כך שכל העלים ייצרו מעין פרח בשולי התבנית. מרססים מעט שמן. מניחים עלה נוסף על בסיס התבנית כך שיכסה את ארבעת העלים ויסגור אותם למשטח אחד.

4. יוצקים את הבלילה על העלים, מפזרים צנוברים או גפרורי שקדים. 

5. אופים בחום של 180 מעלות במשך 15-20 דקות עד שהמלית מתייצבת ושולי העלים מזהיבים יפה. גם אם המלית נראית עדיין מעט לא יציבה, אחרי כמה דקות של קירור היא תתייצב עוד.



מרק קישואים, פטריות ואפונה

מעניין ושונה ומתאים לכל מטרה. אם תכינו אותו לערב לביבות כולם יודו לכם על מנה דלת קלוריות יחסית.

חשוב להשתמש בקישואים מוצקים ופריכים.


החומרים:

3 בצלים גדולים

2 קישואים בינוניים, מוצקים

2 כוסות אפונה קפואה או אפונה משומרת.

1/2 סלסילת פטריות טריות

1 שן שום גדולה

מלח, פלפל שחור, חוויג'

שמן זית


ההכנה:

1. פורסים גס את הבצלים לרבעי פרוסות. מחממים סיר ומוסיפים את הבצלים ללא שמן. כשהבצל רך ומתחיל להידבק לסיר מוסיפים מעט שמן זית, מנמיכים את האש מערבבים ומזהיבים עד שהבצל רך וזהוב.

2. מוסיפים פטריות קצוצות גס. מערבבים ומוסיפים פרוסות או קוביות קישואים ושום קצוץ.

3. מוסיפים אפונה ומים רותחים, מלח ותבלינים ומבשלים במשך כ - 15 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

גיוונים:
אפשר לטחון את המרק חלקית. אפשר להוסיף למרק כף קמח, לפני הוספת המים על מנת לקבל מרק סמיך מעט.



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.