1 דקות קריאה
22 Jan
22Jan


עוגת תפוח בדבש בעיטור תמרים ודובדבנים קצוצים, שוקולד לבן ושיפודי בצק

עוגת שכבות משובחת ביותר, המשלבת תפוח ודבש. 

העוגה מורכבת משתי עוגות: עוגת דבש בתחתית ומעליה עוגת תפוחים בחושה. 

בין העוגות מורחים שכבת קרם וניל ושכבת קרם קרמל, ומעטרים - לבחירה - בפירות יבשים קצוצים, חישוק שוקולד לבן ושיפודי בצק.

מתקבלת עוגה יפה, מרשימה וטעימה.


החומרים:

עוגת דבש:

8 ביצים שלמות

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

קורט מלח

1 כפית מחוקה קינמון

1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתיה

3/4 כפית מחוקה אבקת ציפורן

1/2 קופסת דבש (250 גרם)

2 כפות אבקת קפה נמס מדולל בתוך 1 כוס מים.

4 כוסות קמח

1/2 1 אבקת אפיה

עוגת תפוחי עץ:

1/2 3 כוסות קמח

3 ביצים

כף קינמון

1 כוס שמן

1 אבקת אפיה

1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתיה

2 כוסות סוכר

1/2 קופסת שימורים רסק תפוחי עץ

1 תפוח עץ חתוך לקוביות קטנטנות

1 כוס מים

אופן ההכנה:

עוגת דבש:

* מקציפים את הביצים השלמות במיקסר במהירות הכי גבוהה כ-3 דקות, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עוד כ-10 דקות. 

* מוסיפים את שאר החומרים תוך הקצפה, מנמיכים מעט ומוסיפים גם את הקמח ואבקת האפיה. מתקבלת כמות תערובת גדולה. 

* מחלקים את התערובת כך - שופכים לתבנית אינגליש קייק מאורכת עד 2/3 מגובהה ואופים (בנפרד) כ-30 דקות בחום 180 מעלות.

* את שאר התערובת אופים בתבנית גדולה (גודל של התנור) בעלת שולים מוגבהים, משך האפיה כ-40 דקות בחום בינוני, 180 מעלות.

עוגת תפוחי עץ:

* מכניסים את הביצים שלמות למיקסר, מקציפים ביחד עם הסוכר כ- 3 דקות. 

* מוסיפים את שאר החומרים מלבד התפוחים, מערבבים. מוסיפים את תפוחי העץ ומערבבים שוב. 

* אופים בתבנית גדולה - גודל של תנור, בחום בינוני, 180 מעלות כ-45 דקות.

* מקררים את העוגות, מורחים ביניהן קרם וניל וקרם קרמל, שתי שכבות זו על זו. 

* מקפיאים חלקית, קורצים עיגולים בעזרת חותכן - קורצן עגול בקוטר של כוס, מקשטים למעלה בעיטור כפי שכתוב בהמשך.

מלית למריחה בין שתי העוגות: 

מליות מוכנות ניתן להשיג במכירות למוצרי אפיה:

200 גרם מלית וניל

200 גרם מלית קרמל


לעיטור - חישוק שוקולד לבן:

ממיסים שוקולד לבן ויוצקים לתבנית שוקולד או סיליקון בצורת חישוק. 


שיפודי בצק:

כ-1/4 חבילה ספגטי מקרונים

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

חוצים את המקרונים ל-2, ומטגנים בשמן חם עד להשחמה קלה, זהירות לבל יחרכו.


פירות יבשים קצוצים:

כ-1/2 חבילה תמרים

דובדבנים מסוכרים

אופן ההכנה: 

קוצצים לחתיכות קטנות בעזרת סכין ומפזרים על מנת העוגה.

מניחים באמצע מנת העוגה את הפירות הקצוצים, מעליהם את חישוק השוקולד ומשחילים בתוכו 3 או 4 מקלוני שיפוד בצק.



עוגת תפוח בדבש בחושה וקלה:

החומרים :

5 כוסות קמח

1 כוס רסק תפוחי עץ

1/2 כוס דבש

6 ביצים

3/4 כפית מחוקה ציפורן טחון

1 אבקת אפיה

3/4 כוס שמן

11/2 כוס סוכר

1 כפית קינמון

2 כפיות אבקת סודה לשתיה

2 כפיות קפה

1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

* מכניסים את כל החומרים כפי הסדר לקערת המיקסר ומקציפים יחד לקבלת תערובת חלקה.

* יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 28 ואופים בתנור מחומם מראש בחום בינוני 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.



והנה עוד שלושה מתכונים לט"ו בשבט,

מנה אחרונה של אגסים מבושלים,

פשטידת תפוחים מעולה,

ועוגת דבש בחושה וקלה.


מירי וקסברגר, מנהלת "פטיפור" - מרכז לימודי קולינריה: סדנאות, ימי כיף לצוות עובדות, קורסים דיגיטליים וערכות למידה עצמית שמותאמות לכל אחת שאוהבת להיות במטבח, ורוצה להתמקצע עם עוגות מפוארות ופטיפורים מעוצבים או סתם להתפנק עם מאפים טובים... 

לקבלת מתכונים נוספים חינם או לעדכון על סדנאות חדשות שלחי מייל ל: petifur10@gmail.com 


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.