1 דקות קריאה
18 Nov
18Nov

אחת התגליות הקולנריות שגיליתי בשנים האחרונות היא ללא ספק הפסטו.

זה לא עוד ווריאציה של חצילים/ פלפלים קלויים/ או זיתים, זה סלט מסוג אחר. 

שילוב מדהים של ירוקים, שמן זית, שום ועוד רכיבים - 

יוצר צנצנת גדושה בבריאות, טעם נדיר וגם קלוריות...

במקור הפסטו הוא סלט איטלקי (מישהו שמע על פסטה?), האיטלקים מכינים אותו עם גם גבינות קשות. 

אבל, לכל מי שרוצה סלט לאכול ביחד עם החלה - מומלץ כמובן לוותר על החלק החלבי.

הפסטו מורכב מארבעה רכיבים עיקריים: עלים ירוקים, שום, שמן זית ואגוזים ושקדים.

בעלים הירוקים - יככב בדרך כלל הבזיליקום.

באגוזים - הצנוברים.

אבל, הבזיליקום קשה להשגה, והצנוברים יקרים.

לכן שמחתי שראיתי מתכון ב'בתוך המשפחה' של רותי בריכטא, אישה רחבת לב מנחלאות שמארחת המון.

על בסיס המתכון שלה נולד המתכון הזה:


מה צריך?

חבילת פטרוזיליה

4 - 6 שיני שום (תלוי ברמת החריפות האהובה)

כוס שמן זית

100 גרם שקדים מולבנים

מלח, פלפל

ההכנה:

הכל נכנס למעבד מזון, נטחן, והסלט מוכן.

חשוב: לפעמים ברגעים הראשונים הסלט קצת מריר, אחרי שעה הוא כבר מקבל ארומה אחרת, של בריאות ורעננות.


נקודות חשובות:

ראיתי מתכונים של פסטו עם כוסברה - לא ניסיתי. השמיר כנראה מחוץ לתחום.

שקדים עם קליפה גם מחוץ לתחום - הם הורסים את המרקם.

יצא חריף מדי? סוכר יעדן את הטעם.

ועוד משהו: הפסטו מעולה בהקפאה.


לכבוד שבת קודש!





הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.