1 דקות קריאה
31 Oct
31Oct

קשוח,

 אין ספק.

 גם בלי לרדת לפרטים ובלי להיות צמודה לעדכונים

קשה....

קשה לייצר שיגרה

אבל קשה יותר כשהיא איננה

מה שבטוח זה שאין סבלנות לבשל

אבל גם אי אפשר שלא...

אז הנה כמה מתכונים לארוחות מזינות ובריאות

עם ריח של בית -

 ארוחות בסיר אחד.


מרק  קוסקוס 

שגם אשכנזים יכולים להכין.... (כלומר לא המסורתי - כי אין לי במסורת)

מאדים בצל במעט שמן

מוסיפים ירקות:

גזר, קישוא, דלעת/ דלורית, בטטה, תפו"א,

גרגירי חומוס - מושרים ללילה

מוסיפים סלרי, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה - מה שאוהבים

מים

גרונות הודו או עוף או כנפיים, אפשר גם כדורי בשר

מתבלים במלח, פלפל,

כמון, כורכום, חוואיג' למרק - לא חובה

מבשלים שעתיים

מכינים קוסוקוס משקית לפי ההוראות או מאדים מעל המרק

אפשר במקום להוסיף לדקות האחרונות - אטריות



צלי עוף עם תפוחי אדמה - "רוסלה"

זה כבר מסורתי.....

בסיר רחב מטגנים בצל עד הזהבה.

 מוסיפים את חלקי העוף (כרעיים / שוקיים /כנפיים)

 מטגנים עם העור כלפי מטה עד השחמה.

 מוסיפים תיבול - פפריקה מתוקה, חריפה, מעושנת , מלח

 מוסיפים קוביות תפו"א (אפשר גם בטטות)

 מעלים את העוף מעל התפו"א

 ומוסיפים מים עד אמצע הגובה של העוף

 מבשלים על אש קטנה שעה וחצי

 אפשר להמיר את העוף בקציצות או בנקניקיות פרווה / בשרי.


אושפלו בגירסה קלילה -

האשפלו המסורתי (בוכרי) מכיל גם בקר, חומוס, צימוקים ועוד

 זו גירסה חגיגית פחות שמתאימה ליום יום.

 מטגנים  2 בצלים גדולים קצוצים עד הזהבה - בסיר שטוח

 מוסיפים לטיגון 6 שוקיים של עוף - מטגנים עד השחמה

 מתבלים במלח, פלפל, (אבקת מרק), כמון וכורכום

 מוסיפים 2-3 גזרים חתוכים ל"גפרורים" או חצאי עיגולים

 מכסים את הסיר ומעבירים לאש הכי קטנה לחצי שעה

 מוסיפים כוס וחצי אורז שטוף ומסונן ו 3 כוסות מים רותחים

מבשלים עוד 20 דקות.

 אפשר גם עם חזה עוף או הודו -

חותכים לרצועות ומטגנים עם הבצל על אש גבוהה עד שמשחים בקצוות

ומוותרים על שלב הבישול של העוף לבד.



ובקצרה רק נזכיר:

 לשקשוקה אפשר להוסיף:

 נקניקיות בשרי/פרווה, טונה משימורים, תירס, פטריות, גבינות

 כל מרק עם עדשים, אפונה, שעועית יחד עם אורז או אטריות -

 זו גם ארוחה עם כל אבות המזון.

 ויש גם בלונז שאפשר להכין זריז-

 מטגנים בצל, שום, בשר/ עוף/ הודו טחון.

 מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, ליטר מים.

 מרתיחים, מוסיפים חב' פסטה ומבשלים עד שמוכן.

את העוף והתפו"א אפשר גם להכניס לתנור

עם או בלי תוספת של ירקות.


 עד כאן בינתיים,

נקווה כולנו לחסדי ה' ורחמיו....


שלכן -

 שולו. 



לקבלת מיילים עסיסיים משולו, מלאים במתכונים מעולים ורעיונות יצירתיים וקלים -  לחצי כאן >>>

שולו גולדמן, להזמנות לאירועים 050-4146940


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.