תפוח אדמה ומושט לארוחת צהריים


1 דקות קריאה
24 Oct
24Oct

את המתכון הבא גילית בספר המתכונים של אמונה בוארון בתוך אתר foodsdictionary.

ניסיתי אותו, קצת שיניתי בהתאם לטעם המשפחתי שלנו, והוא כל כך הצליח שהחלטתי שאני חייבת להביא אותו כאן, במיוחד לפני שגרה חורפית ארוכה שדורשת סירים חמים ומהבילים...

הילדים שלי נרתעים מדגים, טעימה מסלמון, קצת מושט ברוטב פיקנטי, ולא יותר מזה. 

על גפילטע פיש ואפילו וויט פיש, הם לא מוכנים להסתכל.

לכן שמחתי כשגיליתי את המתכון הבא של מושטים בסיר אחד עם תפוחי אדמה. 

השילוב של שניהם יחד בתוספת תבלינים צהובים ודומיננטיים מעלימים את הטעם הטבעי של הדג, ומתקבלים גם עלי ידי סרבני הדגים.

לצורך הבישול אני משתמשת בסיר דגים רחב.


מה צריך?

6 פילטים של מושט

6-7 תפוחי אדמה

מים

שמן 

מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון

קצת מיץ לימון.


איך מכינים?

ממלאים בערך רבע מהסיר במים, מוסיפים שמן, תבלינים ומרתיחים.

מנמיכים את האש, מסדרים את הדגים ואת תפוחי האדמה ומבשלים עד להתרככות תפוחי האדמה והמושט.


מה עוד?

התבלינים הם לפי מה שאוכלים אצלנו אבל כל תבלין פיקנטי יתאים. אגב, במתכון המקורי יש גם כוסברה - שלא עוברת את מפתן ביתנו...





הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.