1 דקות קריאה
01 Apr
01Apr

בבתי ישראל כעת, מתרחשים דברים רבים מאחורי הקלעים. ניקיונות הפסח והכנות החג אינם מאפשרים זמן להכנת אוכל מזין, קל וחומר זמן לאכול. אבל ההצגה חייבת להימשך ואת צריכה לשמור על הכושר כדי לבצע את המטלות המגוונות ועדיף בשמחה כמובן.

אכילה נכונה לא חייבת לכלול ארוחות בעלות ארבע מנות כמובן. את סעודות המלכים נשאיר לימות החג. מה שאת צריכה עכשיו זה מנות קלות ובריאות ממרכיבים שיש לך בבית ושלא דורשים הרבה זמן להכין... או לאכול.

המתכונים הבאים ימלאו את תפקידם בכבוד לימים שסוחפים בקצב מואץ. 

סלט מרענן ומרק ירקות מהוה ארוחה קלילה אך מחזקת – בדיוק מה שאת ומשפחתך זקוקים לו עכשיו. אם תכיני גם תוספת צבעונית ושיפודי עוף עסיסיים (המתכונים כלולים), תהיה לך סעודה מככבת המתאימה לבני מלכים בערב פסח, בפסח ובכלל.

כך או כך, כאשר המסך נפתח ונחשף שולחן הסדר שלך במלוא תפארתו, את תדעי שמגיעות לך מחיאות כפיים!


ויניגרט מלפפון צבעוני

סלט מלהיב שמכינים במהירות הבזק ונשמרת היטב במקרר במשך כשבוע. קבלו את הוויטמינים שלכם בקערה אחת מרעננת וטעימה!

החומרים:
6 מלפפונים בינוניים
1 בצל סגול בינוני
1 פלפל אדום גדול
1 גזר בינוני

עבור הויניגרט:
¼ כוס שמן
½ כוס סוכר
½ כוס חומץ
¼ כוס מים
3 כפיות מלח מחוקות

הוראות הכנה:
להכנת הסלט, אפשר לפרוס את כל הירקות במעבד מזון אבל אני מעדיפה לחתוך את המלפפונים, לא קלופים, ביד. זה מעניק לסלט קראנצ'יות מה שאין במלפפונים שפרוסים דק ונהפכים רכים.

ערבבי את כל החומרים לויניגרט בקערה. הוסיפי את הירקות הפרוסים וערבבי בעדינות. שמרי בקירור עד להגשה.


מרק סלרי ושמיר עם קרוטונים תפו"א

מעניין, אף פעם לא עלה בדעתי שאפשר להכין מרק מסלרי עד שראיתי אותו מוגש לראשונה במקום יוקרתי. 

הסלרי נחשב כ'ירק אמריקאי' אבל חבל שלא תעשי איתו היכרות מקרוב. ממליצה שתנסי את המרק הזה בהקדם האפשרי. 

אל תהיי מופתעת כשיבקשו הופעה חוזרת!

החומרים:
2 בצלים, קלופים וקצוצים
2 כפות שמן
1 צרור סלרי, שטוף ופרוס דק
1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לרבעים
1 קישוא, קלוף וחתוך לקוביות
¼ כוס שמיר קצוץ
½1 כפות מלח גס
מים לכיסוי הירקות

הוראות הכנה:

אדי את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. הוסיפי את הסלרי ואדי כ-5 דקות נוספות. 

הוסיפי את שאר הירקות וערבבי בסיר למשך 3-5 דקות. 

הוסיפי את שאר החומרים והביאי לרתיחה. הנמיכי את הלהבה, כסי את הסיר ובשלי כחצי שעה.

הורידי כחצי כוס סלרי פרוס מהמרק והניחי בצד. עם בלנדר יד, רסקי את כל הירקות ישר בתוך הסיר. החזירי את פרוסות הסלרי לסיר וערבבי.

הגישי עם קרוטונים תפוחי אדמה

קלפי וחתכי תפו"א לקוביות בעזרת מכשיר סלייסר. 

הניחי על תבנית מרופדת בנייר אפייה וערבבי עם שמן ומעט מלח. 

אפי בחום בינוני גבוה עד להשחמה נעה. הגישי כתוספת למרק.


רולדת גזר ותפו"א

תוספת אלגנטית וטעימה כמו שהיא צבעונית. 

הגישי אותה עם סלט (ויניגרט מלפפון צבעוני, למשל) או תני לה לככב לבד. מה שבטוח, הכיני מספיק לכולם!

לרולדה:

6 גזרים בינוניים
¼ כפית מלח
6 ביצים
1 כף סוכר

למלית:
4 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים במי מלח
1 כף שמן
3-4 כפות בצל מאודה

הוראות הכנה:
קלפי את הגזר וגררי על פומפייה דקה. אדי במחבת על אש נמוכה כ-20 דקות עד לריכוך והוסיפי את המלח.

הכיני את שכבת הרולדה:

הקציפי את כל הביצים לקצפת יציבה והוסיפי את הסוכר לקראת הסוף. הבליעי את הגזר המאודה בקצפת בתנועות עדינות.

רפדי תבנית בנייר אפייה ושמני קלות. צקי את העיסה לתוך התבנית והחליקי עם מרית. 

אפי ב-180 מעלות למשך כ-20 דקות או עד להזהבה קלה בלבד. מוציאים מהתנור וקררי במשך 5 דקות. גלגלי את הרולדה בעזרת נייר האפייה והשאירי בצד.

הכיני את המילוי: 

אדי את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מעכי את תפוחי האדמה והוסיפי את הבצל המאודה. ערבבי והוסיפי מלח במידת הצורך.

מלאי את הגליל:

פתחי את העלה האפוי ומרחי את התפו"א על כולו. גלגלי בחזרה בזהירות.

קררי מעט לפני הפריסה וחממי לפני ההגשה.
          


ממתק לדר פירות

למילוי ארון הממתקים הפסחי

כמה שהרעיון הזה מיוחד, כך הוא פשוט! ממתק המתאים לילדים שתמיד מחפשים משהו לנשנש בפסח (ומי לא?) אבל מכיון שזה דורש כשעתיים ייבוש בתנור הפסח, כדאי להכין אותו לפני הכניסה הרשמית למטבח הפסח. כך הוא לא יתפוס את מקומם של המאפים היותר נחוצים בימות החג.

בזמן שאת מתכוננת ומנקה, תרגישי סיפוק בידיעה שהלדר מתכונן לו בתנור ושהכנת ממתק יחסית בריא כי הלדר מתוק באופן טבעי.

החומרים לרסק תפוחים:

10 תפוחים זהובים (או כל זן אחר)
¼ כוס מים

אופן ההכנה:

קלפי וגלעיני את התפוחים. חתכי לחתיכות גדולות והכניסי לסיר בישול עם המים. הביאי לרתיחה והעבירי לאש נמוכה. בשלי כשעה עד שעתיים (הבישול הממושך חיוני כדי להפיק את מירב המתיקות הטבעית מהתפוחים).
סנני את המים אם יש ורסקי את התפוחים עם בלנדר יד ישירות בתוך הסיר.

רפדי תבנית אפיה גדולה בנייר אפייה. מרחי שכבה דקה של רסק תפוחים על הנייר. "ייבשי" בתנור על חום נמוך במשך 2-4 שעות, כשאת בודקת מפעם לפעם שהכל מתייבש אך לא יותר מדי. הלדר צריך להיות גמיש - לא שביר.

אם עדיין נשארו מקומות שלא התייבשו לגמרי לאחר שהרוב התייבש, השאירי בצד לייבוש באוויר במשך יום - יומיים.
קלפי מהנייר, גלגלי ותהנו!

ללדר בצבע אדום, הכיני ג'ל אדום - רסקי סלק סגול על פומפיה קטנה מאד וסחטי. בשלי את המיץ עם סוכר ביחס של ⅓ כוס מיץ עם 3 כפות סוכר, עד לסמיכות. זהירות, שלא ייחרך!

הג'ל מתאים גם לצביעת נשיקות ורטבים.


יכול להיות שעדיין, בכל יום מחדש, את שוברת את הראש מה להגיש לילדים?

לחצי כאן וקבלי במשך 5 ימים רעיונות מהירים לארוחות מזינות שהילדים שלך יאהבו.

ובלחיצה פה תקבלי ים של מתכונים לפסח!

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.