1 דקות קריאה
28 Jun
28Jun

אם קראת את המאמרים הקודמים, אני מאמינה שהתנפצו לך כמה מיתוסים פופולריים אודות ירידה במשקל.

הבנת שלא הקלוריות, לא השומנים וגם לא הפחמימות עומדים לך לרועץ...

ובכלל, אין אוכל "רע" או "אסור".

מה כן??

תגידי, ראית פעם חתולה בדיאטה, או ציפור עם עודף משקל?

חשבת על זה פעם, למה לא?

מטבע הבריאה יש לנו מנגנון מאוד מדויק שמאותת לנו מה לאכול, כמה ולמה..

וגם כשהמנה ממש טעימה, המנגנון הזה יקבע האם לאכול ממנה או להותיר.

מנגנון רעב ושובע.

כל כך פשוט.

אפשר לראות אצל תינוקות וילדים, שעדיין לא נחשפו לתזונה מתועשת ולהרגלים כושלים, איך המנגנון הזה עובד באופן מופלא ומעוררת השתאות (או אכזבה לא מוצדקת, כשהם משאירים את הכפית האחרונה בצלחת..).

כבר אמר על כך גדול הרופאים, הרמב"ם (הלכות דעות):

"לעולם לא יאכל אדם, אלא כשהוא רעב, וישתה אלא כשהוא צמא... כל המנהיג עצמו בדרכים אלו, אני ערב לו שאינו בא לידי חולי כל ימי חייו..."

הענין הוא שהמנגנון הזה משתבש עם השנים מהרבה סיבות:

1. הרגלים שגויים, כמו למשל 'לסיים את האוכל בצלחת', ו'אסור לזרוק'. להרבה מאיתנו קשה "לשבור" את ההרגל הזה, ואנחנו מוצאות את עצמנו דוחפות בכוח עד סיום המנה.

2. טעמים חזקים מידי – אוכל מתוק, מלוח או מתובל מאוד יגרום לנו למשיכה ורצון לאכול עוד ועוד, יהיה לנו קשה לזהות את נקודת השובע ולעצור בזמן.

3. צמא – רובנו לא שותות מספיק, והאיתות של הגוף למים מתפרש בטעות כרצון "לנשנש משהו".

4. חסרים תזונתיים – כמו לגבי צמא, גם כאן לפעמים מחסור בברזל, מינרל או ויטמין כזה או אחר, גורמים לגוף שלנו "חוסר שקט" וחיפוש השלמת החסר על ידי אכילה נוספת, שלא תמיד משלימה את הצורך, אבל גורמת לנו לעליה במשקל.

5. גירויים – לעיתים מראה או ריח של מזון מסוים יגרמו לנו "לאבד עשתונות" מולו, ולהתנתק מהתחושות הטבעיות של הגוף.

6. "רעב רגשי" – בשונה מחיות, אנחנו, בני אדם חווים את המציאות על ידי קשת רחבה מאוד של רגשות: 

שעמום/ תסכול/ פחד/ עצב/ עלבון/ עייפות/ בדידות/ אי ודאות/ שמחה ועוד... 

לא תמיד נוח לנו לעמוד מולם פגיעים וחשופים, ואחת הדרכים שאימצנו היא טשטוש באמצעות אוכל, ממש כמו סם, רק להבדיל – סם מוגדר כ"רע", לעומתו אוכל הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו ולכן צריך ללמוד את האיזון הנכון מולו.

7. דיאטה – כן, כמה מפתיע, ככה מדויק! דיאטות הן המסר ההפוך מהקשבה פנימית.

יש מישהו חיצוני שמכתיב לך תפריט/כמויות/קלוריות/שעות וכו', ובמקום לסמוך על הקול הפנימי המדויק עבורך, את נשמעת לכללים מוכתבים.


סוף דבר, המשקל שלנו לא מגדיר אותנו. המטרה האמיתית היא להיות בריאים ושמחים.

אכלי מתוך מודעות והקשבה לגוף, ולא מתוך פחד. אכלי אוכל בריא, טעים ומזין.

חדדי את האינטואיציה שלך לגבי אוכל, ואל תלכי אחרי טרנדים וטריקים.

את יודעת הכי טוב מה טוב לגוף שלך, רק צריך להקשיב לו.

שחררי את רגשות האשם, הם לא תורמים, אלא מזיקים לך.

היי מודעת איך האוכל משפיע עליך פיזית ורגשית,

ותפתחי מערכת יחסים חיובית עם האוכל ועם הגוף שלך -  

מערכת יחסים מקבלת ואוהבת.


רוצה לקרוא עוד על ירידה מושכלת במשקל? מכאן את נרשמת>>



סלמון בטוויסט לא שגרתי

רכיבים:

פרוסות סלמון טרי/קפוא חתוכות בגודל הרצוי לפי מספר הסועדים

2 בצלים בינוניים

2 סלקים בינוניים

תיבול:

שמן זית

מיץ לימון

רסק עגבניות

מעט מלח

2-3 עלי דפנה

3-4 כדורי פלפל אנגלי

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל-200 מעלות, לקלף את הסלקים והבצלים. 

לפרוס את הבצלים לחצאי טבעות דקות ואת הסלקים לקוביות.

לצפות תבנית בנייר אפיה, לשמן בשמן זית, לפזר את הירקות ולתבל במלח גס, להכניס לתנור לשעה.

בינתיים להכין משרה לדגים: 

לערבב שמן זית, מיץ לימון ורסק עגבניות ביחס שווה (לדוג' כף מכל דבר) ולמרוח על הדגים.

כדי שהדגים יספגו מכל הטעמים מומלץ שיהיו בכלי עם שוליים עמוקים.

למלוח את הדגים מעט, לשטוף עלי דפנה ולהניח מעל וכן לפזר פלפל אנגלי.

אחרי כשעה, להוציא את תבנית הירקות מהתנור, לערבב את הירקות ולהזיז מעט לצדדים, להניח את הסלמון במרכז עם הרוטב שנוצר (כולל הנוזלים שנאגרו). 

להכניס לעוד 1/4 שעה לתנור עד שהסלמון מוכן לאכילה.

להוציא את התבנית מהתנור, לכסות בנייר ובמגבת לשמירת העסיסיות.

בשבת מומלץ להגיש חם מהפלטה. לבריאות!


רוצה לקרוא עוד על ירידה מושכלת במשקל? מכאן את נרשמת>>

לרכישת ספר המתכונים המודפס>>

או חוברת דיגיטלית לשבתות וחגים>>

חסומה לקישורים?

צרי קשר במייל: perfect0527146863@gmail.com

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.