1 דקות קריאה
10 May
10May

שעועית ירוקה וצהובה ברסק עגבניות

1/2 שקית שעועית ירוקה

1/2 שקית שעועית לבנה

1/2 קופסא גדולה רסק עגבניות

3 כוסות מים

1 בצל בינוני

1-2 כפיות סוכר- לא חובה

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:

קצצי ואדי את הבצל. הוסיפי את הרסק, המים והתבלינים. הביאי לרתיחה.
הוסיפי את השעועית והביאי שוב לרתיחה. 

בשלי על אש נמוכה במשך חצי שעה. 

תקני את התיבול. 



פאי רועים

השם המקורי למנה זו ממש דורש הסבר, אז חקרתי וזה מה שיצא לי:

פאי רועים היא מנה קלאסית מהמטבח הבריטי (אירי/סקוטלנד).

בשל מחירם הזול של המרכיבים מאכל פשוט זה נאכל בבתים של הכפריים או הרועים

והתאים להם במיוחד בתור מאפה העושה שימוש חוזר בבשר מבושל ובמחית תפוחי אדמה,

וכך איפשר ניצול חוזר בהיעדר אמצעי קירור.

זוהי מנה משביעה וקלת הכנה הניתנת להרכבה ולמילוי בדרכים מגוונות המאפשר התאמה

לטעמם של בני המשפחה. הכנתי אותו כבר כמה וכמה פעמים בלי לחזור על אותה הגירסא.

הדבר היחיד שחוזר על עצמו היא הבקשה; יש עוד?

המרכיבים:

פירה (עדיף עם בצל מטוגן)

בשר מבושל ומתובל מכל סוג: כבדים, בקר מפורק, בלונז, שווארמה (עוף או הודו) וכו'

אופן ההכנה:

סדרי בתבנית עגולה או בתבניות אישיות שכבה של פירה, הוסיפי שכבה של בשר ומעליה

שכבה נוספת של פירה. 

מרחי מעט שמן מעל בעזרת מברשת לביצה ואפי ב-200 מעלות עד להשחמה נאה.

יש לקרר מעט לפני החיתוך.

מתאים להכנה במחבת הפלא! 


חזה עוף מגולגל עם פסטרמה ברוטב סיני מתוק

החומרים לכל גליל:

1 חזה עוף פרוס בגודל בינוני קטן

2 פרוסות פסטרמה הודו רגיל או רומני

לרוטב: 

½ כף דבש

½ כף חרדל או קטשופ

1 כף רוטב סויה

1 כף מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

שטחי את פרוסות החזה, הניחי מעל כל חזה פרוסת פסטרמה. גלגלי כל אחד היטב לגליל.

הניחי את הגלילים על תבנית אפייה כשהתפר כלפי מטה. 

אפי בתנור במשך 45 דקות.

ערבבי את החומרים לרוטב ומזגי מעל הגלילים האפויים חלקית.

הכניסי את התבנית חזרה אל התנור והמשיכי לאפות עוד רבע שעה.

שפכי מעט מהרוטב על כל גליל לפני ההגשה.

 


יכול להיות שעדיין, בכל יום מחדש, את שוברת את הראש מה להגיש לילדים?

לחצי כאן וקבלי במשך 5 ימים רעיונות מהירים לארוחות מזינות שהילדים שלך יאהבו


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.