1 דקות קריאה
11 Apr
11Apr

המטבח כבר מוכשר, הכלים כבר למטה, וזה הזמן לשלב הכיפי של ערב פסח (ופסח עצמו): 

לעבוד במטבח נקי, חדש, עם תבלינים ריחניים שהרגע נפתחו, וכלים מלאים בזיכרונות משנים קודמות...

אין ספק שהמטבח הפסחי מוציא מאיתנו יכולות ויצירתיות, אבל יש גם משהו חוויתי לעבוד עם קצת חומרי גלם ולהוציא מהם יצירות פאר לחג.

מירי וקסברגר ממליצה לנו על שלושה מתכונים מעולים לפסח: עוגת שכבות, גלידה מעולה וקלה, וסלט שטוב לכל השנה.

ממליצה גם להציץ בשאר המתכונים המעולים לפסח פה במדור, הנה המתכונים לפסח של חוי לב משנה שעברה, ולוח המרות פסחי שימושי ויעיל.

 

עוגת שכבות משובחת

מצרכים:

שכבת הבסיס - טורט אגוזים:

6 חלמונים

2 סוכר וניל

1/2 הכוס סוכר

2/3 כוס שמן

1/4 כוס מיץ תפוזים

1/4 כוס מים

1/2 1 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 אבקת אפיה

50 גרם אגוזים טחונים - לבחירה

שכבת האמצע - שוקולד:

3 כפות קקאו

1/4 כוס מים

1/4 כוס יין מתוק

3/4 – 1/2 כוס סוכר

3 כפות שמן


שכבת קצף - קוקוס:

6 חלבונים

1 כוס סוכר

75 גרם קוקוס


אופן ההכנה:

טורט אגוזים:

מכניסים את כל החומרים בקערה כפי הסדר, חוץ מהאגוזים, מערבבים היטב (אפשר בבלנדר או במעבד מזון) שלא ישארו גושים, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

אופים בתבנית מלבנית חד פעמית בינונית (בגודל כ-25X32 ס"מ) לאפיה חלקית (3/4 אפיה) 12 – 15 דקות בחום בינוני 1800.

בינתיים מכינים את השוקולד:

מכניסים את כל החומרים לסיר קטן או למחבת ומערבבים היטב בלהבה נמוכה עד לקבלת שוקולד מעט סמיך (אם מידי נוזלי, אפשר להוסיף עוד קצת קקאו וסוכר). לבחוש היטב שלא ישארו גושים.

מורחים את השוקולד על בסיס העוגה.

שכבת קצף - קוקוס:

מקציפים את החלבונים, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב. (קצף יציב זהו קצף שכשהופכים את הקערה, הקצף לא נשפך).

מוסיפים קוקוס בבחישה בכף.

יוצקים את הקצף עם הקוקוס על השוקולד, ומורחים בעזרת מרית או כף לשכבה חלקה.

מכניסים לתנור לאפיה נוספת של כ-15 דקות באותו החום הנ"ל עד להשחמה עדינה של שכבת הקצף.


טיפ:

ניתן להמיר את שכבת השוקולד ב-150 גרם שוקולד לאפיה מומס ולהוסיף לו 1/4 כוס יין



סלט חי בתחמיץ

מצרכים:

1 סלק

1 קולרבי

2 גזר

כף עלי פטרוזיליה טרי קצוץ דק - לבחירה

כף מיץ לימון

מעט מלח

3 כפות שמן זית

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

מקלפים את הירקות, וחותכים למקלונים דקים.

בנפרד מערבבים: מלח, פלפל, שמן, מיץ לימון ופטרוזיליה.

מוסיפים לירקות ומערבבים.



גלידת קפה ופרורים - כמו בחמץ!


גלידה משובחת הבנויה מ-2 שכבות, גלידת קפה וגלידת קקאו. מעל ומתחת מפזרים פירורים שמעשירים מאוד את הטעם.

החומרים:

לפירורים:

כוס שקדים קצוצים דק

כוס סוכר

1/3-1/2 כוס שמן

3/4 1 כוס קמח תפוחי אדמה

הכנת הפרורים:

מערבבים יחד לעיסה בבלנדר או ביד, שוטחים בתבנית על נייר אפיה בתבנית מלבנית בינונית ואופים בחום 180 כ-15 דקות להזהבה נאה. מוציאים ומפוררים בעזרת מערוך או פטיש של שניצל.

לגלידה:

* 9 חלבונים, להקציף היטב עם 3/4 כוס סוכר, הרבה זמן עד לקבלת קצף חזק. 

* בנפרד להקציף חלמונים עם 4 סוכר וניל

1/4 כוס יין

1/3 כוס שמן

2 כפיות קפה

* להוסיף 1 קצפת מוקצפת על ידי ערבוב בכף (בשנים האחרונות ניתן להשיג קצפת בכשרות מהודרת וזה משדרג את המרקם).

* מחלקים את תערובת הגלידה לשני חלקים ומוסיפים לאחד מהחלקים של התערובת 2 כפות קקאו מסונן, מערבבים.

קיבלנו 2 תערובות גלידה - קפה וקקאו.

לכל תערובת מוסיפים מחצית מכמות הקצף הנ"ל ומערבבים.

הרכבת הגלידה:

מרכיבים את העוגה כמו עוגה ופורסים לקוביות, או בכוסות אישיות:

מפזרים מחצית מתערובת הפרורים בתחתית התבנית,

יוצקים מעליה כמות אחת של גלידה להקפאה חלקית. 

לאחר מכן יוצקים את תערובת הגלידה השניה ומקפיאים.



אחרי - - - ששפשפת, והתכופפת, וקרצפת, והברקת, והבית -

מסודר ומבריק (ממש חדש!)

עכשיו - - -

מגיע לך להרגיש מלכה להתפנק וליהנות מהחג!

עם עוגת שכבות מפוארת, ממתק קרנאץ' אגוזים שוקולדי, סופלה חם ונמס בפה ועוד מתכונים מעולים וקלים.

רכשי עכשיו את ערכת המתכונים של מירי, במחיר של קופסת עוגיות אחת (שאי אפשר להכניס אותם לפה...)!

ותתענגי על מבחר מטעמי חג בהכנה קלה שכל אחת יכולה.

עלות 32 ש"ח בלבד, לפרטים: petifur10@gmail.com 




הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.