1 דקות קריאה
21 May
21May

מתחילים להפשיל שרוולים ולהיכנס למטבח החלבי.

שלושה מתכונים קלים יהיו הפתיח שלך השנה: כדורי גבינה מעולים - מצוינים לעבודה עם הילדים, עוגת גבינה עם אפשרות ללא גלוטן, וגליליות גבינה בבצק פילו.

לחג טעים ושמח!


כדורי "שלג" (חלבי)

גם הילדים רוצים להיות חלק בהכנות לחג...

הנה מתכון קל, פשוט וטעים, לחג מתוק!

החומרים ל - 20 כדורים:

½ כוס סוכר

1 כף סוכר וניל

250 גרם גבינה לבנה 9% 

2 כוסות פירורי ביסקוויטים

רעיונות לקישוט: 

פתיתי קוקוס, אגוזים גרוסים, שביבי שוקולד

אופן ההכנה:

ערבבי בקערה את הגבינה עם הסוכרים. 

הוסיפי את פירורי הביסקוויטים וערבבי היטב, הקפיאי כשעתיים.

עם ידיים לחות מעט, הכיני כדורים קטנים וגלגלי בציפוי שבחרת. הניחי על מגש והקפיאי היטב. 

העבירי לקופסה ושמרי במקפיא עד ההגשה.


עוגת גבינה ללא גלוטן

קשה להאמין שממוצרים פשוטים כל כך, יוצאת עוגה טובה כל כך. 

אז קדימה! נסי את המרשם המוצלח הזה ותראי בעצמך...

החומרים:

750 גרם גבינה לבנה

2 שמנת חמוצה

8 ביצים

¾ כוס סוכר

מספר עוגיות מפוררות - לתחתית העוגה

אופן ההכנה:

הכניסי את הגבינה והשמנת לתוך חיתול בד נקי וסחטי את הנוזלים, בינתיים, תלי מעל הכיור והשהי להוצאה נוספת של הנוזלים. 

הפרידי את הביצים. 

הקציפי את החלבונים והוסיפי בהדרגה את הסוכר לאחר שנוצר קצף דליל. 

המשיכי להקציף עד לקבלת קצף יציב.

בקערה נפרדת, הקציפי את החלמונים, אחדי את החלמונים עם החלבונים בתנועות קיפול עדינות בעזרת מרית גמישה או בסיבוב הכי איטי של המיקסר. 

הוסיפי באותו צורה את הגבינה והשמנת עד שכל החומרים נבלעו היטב.
רפדי תבנית חד פעמית גדולה (לא ענקית) בפירורי העוגיות ושפכי את תערובת הגבינה מעל. 

אפי בתנור מחומם בחום של 200 מעלות במשך 10 דקות. 

הנמיכי את חום התנור ל- 150 מעלות ואפי עוד כ-45 דקות עד שעה. 

השאירי את העוגה בתנור מכובה עד להתקררותה המלאה. מרחי ריבת תות מעל.

אפשר לפורר עוגיות מכל סוג שהוא ובכך לנצל עוגיות ישנות או יבשות. תפקידן הוא לספוג את הנוזלים המופרשים מהגבינה והשמנת (גם לאחר הסחיטה)



בורקס ירקות וגבינה בפילו

החומרים:

1 חב' בצק פילו

1 בצל בינוני

100 גרם פטריות

1 פלפל ירוק קטן

1 גמבה קטנה (ניתן להוסיף צבעים נוספים של פלפלים אך לא יותר ממספר רצועות מכל צבע)

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

100 גרם גבינה מסוג "חרמון"

100 גרם גבינה לבנה 

1 ביצה

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

אדי במחבת קוביות בצל, הוסיפי את הפטריות ואת הפלפלים החתוכים לקוביות קטנות, ערבבי ואדי מספר דקות עד שהירקות מתרככים מעט.

בקערה נפרדת שימי גבינה צהובה, פוררי והוסיפי את גבינת ה"חרמון", אחר כך הוסיפי את הגבינה הלבנה ובחשי היטב. הוסיפי את הביצה והפלפל השחור.

אחדי את תערובת הירקות עם תערובת הגבינה.

מלאי בבצק הפילו לפי ההוראות, משחי אותו בשמן. 

אפי ב-200 מעלות כ-20 דקות עד שמזהיב.



יכול להיות שעדיין, בכל יום מחדש, את שוברת את הראש מה להגיש לילדים?

לחצי כאן וקבלי במשך 5 ימים רעיונות מהירים לארוחות מזינות שהילדים שלך יאהבו 

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.